Grote brand Markiezenlaan, Rijen  

Home

uitrukken fotoalbum Knipsels Mededelingen
feiten en gegevens kinderpagina oefenschema links korpsleden
19-10        
datum tijd P2000melding

[pieper]

verslag
11-02-09 01:27:12 BINBR INDUSTRIE (INC: 08) (Classificatie: grote brand)"MARKIEZENBAAN RIJEN
PRIO 1 3847 6890 6891 6865 9196 6897

.

01:31 uur Uitgerukt met prio 1 naar de Markiezenlaan in Rijen. 

Om 01:15 uur was de korps Rijen gealarmeerd voor een binnenbrand. Om 01:16 uur was het bericht Middelbrand gegeven, toen ook de tweede TS van Rijen arriveerde was de brand uitslaand en is er opgeschaald naar grote brand.

Hiervoor werd oa de hoogwerker van Tilburg en de TS van Dorst gealarmeerd.

Ter plaatse was het geen uitslaande brand meer, maar het bleek een complexe brand in het achterste gedeelte van een bedrijfsverzamelgebouw. 

Om 01:36 is het commando zeer grote brand afgegeven.

Onze TS werd ingezet om het waterkanon van de hoogwerker te voorzien van water uit een geboorde put. Hiervoor moeten transportslangen vanaf de Europalaan uitgelegd worden.

Toen de inzet van de hoogwerker niet direct meer nodig was is de ploeg ingezet om aan de achterkant toegang te verschaffen tot het pand.

Hierna kon de binnen aanval goed ingezet worden. 

03:30 uur werd het sein brand meester gegeven

Voor onze TS was er toen geen werk meer. De watervoorziening is ingepakt

04:00 uur terug op de post

 

 

Met dank aan Jeroen Stuve en Toby de Kort voor de foto's
 
Brand in bedrijvencomplex in Rijen

Rijen, 11-02-2009 Politie en brandweer rukten woensdag 11 februari 2009 om 01.13 uur uit naar de Markiezenbaan (industrieterrein Haansberg) in Rijen. In een bedrijvenverzamelgebouw was brand ontstaan. De brandweer bestreed het vuur met circa 40 mensen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.


In het vrijstaande bedrijvencomplex waren vier bedrijven gevestigd, een autopoetslappenbedrijf, een diepvriesbedrijf en een reclamekantoor. De vierde ruimte was niet in gebruik en stond te huur. De brand is vermoedelijk ontstaan in het autopoetslappenbedrijf. Circa 40 brandweerlieden bestreden het vuur. Zij kreeg daarbij ondersteuning van een hoogwerker. Er is geen gevaar geweest voor de directe omgeving.
Omstreeks 03.00 uur had de brandweer het vuur onder controle en klonk het sein 'brand meester'. Het gebouw liep behoorlijk veel schade op. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie heeft op dit moment geen redenen om uit te gaan van enig strafbaar feit.

Voor de gedupeerden is stichting Salvage ter plaatse gekomen voor persoonlijke hulpverlening en schadebeperking namens de verzekeringsmaatschappijen.

Brom: Politie MWB
vorige volgende