Ongeval beknelling Weth. van Dijklaan 

Home

uitrukken fotoalbum Knipsels Mededelingen
feiten en gegevens kinderpagina oefenschema links korpsleden
19-10        
datum tijd P2000melding

[pieper]

verslag
10-06-2009 23:37:16 PRIO 1 3847 3778 3796 WETHOUDER VAN DIJKLAAN/richting Boswachter OOSTERHOUT NB VKO BEKNELLING (INC: 09)

Met Prio 1 uitgerukt voor een ongeval Beknelling aan de Wethouder van Dijklaan. Door het GMK werd aangegeven dat het een ongeval betrof tussen een scooterrijder en een groep kinderen. ( een schoolklas die op kamp was in het scouting gebouw achter het mountain bike parcours

Er waren ambulances, politie rijdende en ook de HV Oosterhout was gealarmeerd.

Terplaatse bleek dat er meerdere slachtoffers waren, er was geen beknelling. Twee gealarmeerde vrijwilligers van onze ploeg waren reeds eerste hulp aan het verrichten. 

Ook de eerste ambulance was zeer snel ter plaatse. Onze ploeg is ingezet om hand en spandiensten te verzorgen, eerste hulp te verlenen en de lokatie te verlichten.

Ook  brandweer OVD, OVDG, en OVDP zijn ter plaatse geweest. deze hebben het ongeval gecoordineerd.

Na afloop nabespreking gehad op de kazerne

bron Politie  midden en west Brabant:

Twee gewonden bij ernstig verkeersongeval in Dorst (N-Br)

Dorst, 11-06-2009 •  Ambulancedienst en politie rukten woensdagavond 10 juni uit voor een ernstig verkeersongeval in Dorst. Op de Wethouder van Dijklaan was een scooterrijder in botsing gekomen met een groepje van acht kinderen De kinderen maakten deel uit van een schoolkamp en namen op het moment van het ongeval deel aan een dropping.Het ongeval gebeurde rond 23.30 uur. Twee getuigen verklaarden nadien dat een scooterrijder zonder helm en zonder verlichting te voeren in de richting van een groep kinderen reed, die wel verlichting voerde.

 Er ontstond een ongeval waarbij één van de kinderen en de scooterrijder gewond raakten. Gezien de commotie werden er drie ambulances en de traumahelikopter naar de plaats des onheil gedirigeerd.
De bestuurder van de scooter, een 51-jarige Bredanaar, raakte zwaar gewond. Hij liep ernstig hersenletsel op. Hij is door het ambulancepersoneel in de ambulance geplaatst en naar de landingsplek van de traumahelikopter gebracht. 

Daar werd hij verder gestabiliseerd en nam de arts van de traumahelikopter plaats in de ambulance, om vervolgens het slachtoffer naar het ziekenhuis te begeleiden.

Een 12-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel is vanwege een gebroken linkerbeen naar het ziekenhuis vervoerd. De andere kinderen kwamen met de schrik vrij en zijn opgevangen door de politie, schoolleiding en overig ambulancepersoneel.
De directeur en schoolbegeleiders hebben nadien de ouders van de betrokken kinderen op de hoogte gebrachte van de gebeurtenissen.
Het waren kinderen van groep 8 van een basisschool uit Capelle aan den IJssel die in Dorst op de camping verbleven. Woensdagavond was er voor hen een dropping in de omgeving georganiseerd, waar zij in kleine groepjes aan deelnamen.

Van de scooterrijder is in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen. Laboratoriumonderzoek moet uitwijzen of en eventueel in welke mate er mogelijk sprake was van alcoholgebruik. De scooter is voor technisch onderzoek in beslag genomen.

 


vorige Met dank aan Jeroen voor de foto's zie www.brandweerspotters.nl volgende