Schoorsteenbrand Haarbeemd, Bavel

Home

uitrukken fotoalbum Knipsels Mededelingen
feiten en gegevens kinderpagina oefenschema links korpsleden
19-10        
datum tijd P2000melding

[pieper]

verslag
29-11-09 21:28:48 PRIO 1 3847 6151 HAARBEEMD 21 BAVEL SCHOORSTEENBRAND (INC: 07) Met prio 1 uitgerukt naar Haarbeemd te Bavel.

De rook was in de straat goed waar te nemen, het betrof een flinke schoorsteenbrand.

De zoon des huizes stond al beneden met als zijn pasjes en laptop. ( Hij was door de brand van SAM SAM op de markt in Breda eerder dit jaar zijn eigenwoning kwijt geraakt)

De schoorsteen geveegd met de ketting, maar net ter hoogte van de vloer van de eerste verdieping zat een flinke verstopping, hier kon de kogel niet doorheen komen.

Met de warmtebeeld camera werd ook een flinke warmtebron op deze plaats gelokaliseerd. De beitels en hamer werden gepakt om een gat in het schoorsteenkanaal te maken. Bij de buren is een ijzer van 1.80 meter gehaald om in een laatste poging van onderaf de prop los te steken.

Het lukte Rob om een opening te creŽren, waarna Bart weer van bovenaf met de kogel kon gaan beuken. Beneden kwam steeds meer troep uit het rookkanaal en uit eindelijk lukte het om met de kogel de verstopping los te maken. Hiermee was het gevaar geweken en kon de schoorsteen verder schoon gemaakt worden.

De bewoner heeft een stookverbod gehad. 23:05 terug op de post.

vorige met dank aan Jeroen Stuve voor de foto's volgende