Home

uitrukken fotoalbum Knipsels

Mededelingen

Mededelingen
feiten en gegevens kinderpagina oefenschema links

korpsleden

korpsleden
 
 

Home

Uitrukken

 
 

 

       
datum tijd P2000melding
03-05-10 02:57:07
PRIO 1 3847 6151 DE ELZENT 18 DORST SCHOORSTEENBRAND (INC: 02)
verslag

Prio 1 uitgerukt naar de Elzent in Dorst voor een schoorsteenbrand, het GMK gaf aan dat de bewoners uit het pand waren en dat het een woning met pannendak betrof.

In de straat aangekomen zagen we een fikse rode gloed aan de achterzijde van de woning. Het bleek dat door aanstraling vanuit de schoorsteen de achtergevel in brand stond.

Met 2 stralen hoge druk zijn we begonnen om de vlammen aan de achterzijde te blussen. Vervolgens is er een binnen verkenning gedaan om te bekijken wat binnen de situatie zou zijn.

Binnen was niet erg veel meer te zien, de schoorsteen was beneden helemaal leeg en op de eerste verdieping waren geen vuurverschijnselen. Op de vliering bleek flink wat rook te hangen.

Nadat buiten de vlammen bedwongen waren zijn we met behulp van de hoogwerker en een ladder de pannen van het dak gaan halen om hier verder af te blussen en te controleren op uitbreiding. Hier bleek zeer beperkt vuur te zitten en wat aanstralingswarmte, dit is met een HD straal geblust. Gelukkig bleef de schade beperkt tot achtergevelschade aan de buitenkant en wat waterschade aan de binnenkant. Salvage was al ter plaatsen om de bewoners verder te ondersteunen en begeleiden.

Om 05.00uur terug op de post. Dit incident had vele malen vervelender af kunnen lopen, de bewoners hebben het geluk gehad om op tijd wakker te worden.

 

 

 

Lokaties

Spotters