Home

uitrukken fotoalbum Knipsels

Mededelingen

Mededelingen
feiten en gegevens kinderpagina oefenschema links

korpsleden

korpsleden
 
 

Home

Uitrukken

 
 

 

       
datum tijd P2000melding
29-05-10
22:59:57
PRIO 1 3847 6133 6151 PAARDEBIJSTERS BREDA BINBR INDUSTRIE (INC: 04))
verslag

Met Prio 1 uitgerukt naar de Paardebijsters Breda  voor een binnenbrand. Toen we op het industrieterrein aankwamen zagen we de rook al hangen, de locatie vinden was dus niet moeilijk. Het bleek om een pand aan de Takkebijsters te gaan. 

Net als vorige week was een hekwerk naarst de poort doorgeknipt. Ditmaal was de brand in een loods met afval van BAR ( Brabantse Afval Verwerking)

Als eerste TS ter plaatse, direct begonnen met het openen van de poort. Ook Breda was snel ter plaatse, hierop heeft de bevelvoerder in overleg met de bevelvoerder van Breda direct opgeschaald naar Middelbrand. Meteen ingezet met lage druk. verkenning aan belendende percelen gaf aan dat er een hoge vuurbelasting was bij de buren aan beide zijden De OVD was snel ter plaatse, waarop Grote brand is afgegeven.2 man van onze Ts zijn begonnen met het verplaatsen van gasflessen bij de buren. De anderen zijn ingezet om de brand te bestrijden en uitbereiding naar de voorliggende loods te voorkomen. En TS van Breda is samen met de ladder van Breda ingezet op het terrein van de buren om uitbreiding die kant te voorkomen, De hoogwerker is ingezet om uitbreiding richting de buren met de gasflessen te voorkomen, En TS van Bereda  heeft voor de waterwinning gezorgd vanuit de geboorde put op de hoek Paardebijsters/ Takkebijsters. De SB is eerst ingezet aan de rechterzijde van het pand, later bij ons midden in de loods.

Om 03:45 uur kon het sein brand meester gegeven worden. mede door de constructie en inzet van de brandweer was uitbreiding naar andere panden/loodsen voorkomen. 

Om 05:45 uur is teruggeschaald, met het opruimen van de 3"slangen kon worden begonnen, de Ts en, hoogwerker en ladder van Breda konden inrukken, alleen de SB bleef met Dorst achter voor het nablussen.

Omdat het vuur steeds weer oplaaide en een blussing niet in de stapel afval kon komen is besloten om het afval uit te gaan rijden en dan in delen af te blussen. In het pand stond nog een kraan die eerst verwijderd moest worden. Omdat dit met de shovel van BAR niet mogelijk was werd de hulp van een shovel van STOLWERK ingeroepen.

Om 08:30 uur werden we afgelost door TS van Breda, een nieuwe ploeg was om 08:00uur begonnen, zij konden met het afblussen van het afval  beginnen.

 

Lokaties

Spotters

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
   
  Met dank aan Jeroen Stuve voor de foto's