Home

uitrukken fotoalbum Knipsels

Mededelingen

Mededelingen
feiten en gegevens kinderpagina oefenschema links

korpsleden

korpsleden
 
 

Home

Uitrukken

 
 

 

       
datum tijd P2000melding

10-08-12

08:00:44

 

PRIO 2 3847 TILBURGSEWEG BREDA Bermbrand (INC: 01)

 

Verslag:

De melding was bermbrand Tilburgseweg Breda.

In het eerste contact met de GMK gaf men aan dat het een parallelweg betrof nabij het spoor en ook de politie was aanrijdend.

Omdat het al snel duidelijk was dat er nergens bermen gemaaid waren rees het vermoeden dat we een andere locatie moesten hebben. Als er balen hooi zijn is het meer dan waarschijnlijk dat er ook gemaaid is, deze balen komen niet uit de lucht vallen natuurlijk.

Na contact met de politie en melder zijn we via de Urkstraat parallel naar Dorst terug gereden om naar de Parallelweg te Dorst te gaan waar we maandagochtend vroeg de hooibrand bestreden hebben.

Hier aangekomen bleek inderdaad dat er enkele kleine rookpluimpjes uit het hooi omhoog stegen, maar deze waren (volgens onze eigen Winnetou)te gering om enig leesbaar signaal af te geven.

Het hooi was inderdaad warm en het proces van broei / verhitting / rotting gaat natuurlijk gewoon door. Nat materiaal waar de gehele dag de zon op schijnt dat wil wel warm worden en gaan rotten.

Er is contact geweest met de GMK en de eigenaar om dit soort uitrukken te voorkomen. We kunnen er weinig aan doen en het broei / rottingsproces kan ook niet zo maar gestopt worden.

Men neemt passende maatregelen om herhaling te voorkomen.

09.00uur terug op de post.

 

 

 

 

 

Lokaties

Spotters