Home

uitrukken fotoalbum Knipsels

Mededelingen

Mededelingen
feiten en gegevens kinderpagina oefenschema links

korpsleden

korpsleden
 
 

Home

Uitrukken

 
 

 

       
datum tijd P2000melding

20-08-12

00:06:07

00:53:20

01:27:35

01:57:35

02:34:14

02:17:22

PRIO 2 3847 PARALLELWEG DORST Buitenbrand (INC: 09)

PRIO 2 6161 PARALLELWEG DORST Buitenbrand (INC: 09)

PRIO 2 6132 MOLIKSTRAAT 1 DORST Buitenbrand (INC: 03)

PRIO 2 3796 th GENERAAL MACZEKSTRAAT 46 DORST Buitenbrand

aov oosterhout telefonisch contact gmk svp

PRIO 2 9895 th GENERAAL MACZEKSTRAAT 46 DORST Buitenbrand

Verslag:

Met Prio 2 uitgerukt naar de parallelweg in Dorst voor een buitenbrand. Tijdens het aanrijden werd aangegeven dat het waarschijnlijk een klein tuinschuurtje was, het bleek echter een stapel droog kachelhout te zijn. 

Met enkele stralen hoge druk was het vuur er snel vanaf.. echter het was zo droog dat het ook na het leegspuiten van de tank van de TS weer steeds spontaan ontbrandde. 

Hierop is door de bevelvoerder besloten om de hulp van de SB in te roepen, vanwege zijn inhoud, maar ook vanwege het indringende vermogen van de straal.

Toen de SB  aan het nablussen was en onze Ts net was afgevuld, zag onze chauffeur plotseling een brand aan de andere kant van het spoor, tegen de kern van Dorst. Hierop is de bemanning in de TS gesprongen en gaan rijden naar de Gen. Maczekstraat.

Tijdens het aanrijden bleek na contact met GMK dat er al verschillende meldingen waren binnen gekomen en dat de TS van Breda hier zo juist voor gealarmeerd was. Ter plaatse heeft de bevelvoeder aangegeven dat het een kleine brand betrof en dat doorrijden van de 6132 niet nodig was. 

Met twee stralen hogedruk in eerste instantie het vuur bedwongen en later met 2 stralen lagedruk afgeblust. Toen bleek dat de dakplaten waarschijnlijk asbest houdend waren is dit door de bevelvoerder aan de OVD doorgegeven. Deze heeft hierop de asbestprocedure opgestart. Hierop is het straatwaterkanon ingezet. De brand was inmiddels geblust.

Het was toen wachten op de AGS. In overleg met de AGS zijn de slangen schoongespoten en opgerold. 

Hierna moesten de plukhaken nog gehaald worden aan de parallelweg, waardoor ook meteen de nacontrole gedaan kon worden van de stapel kachelhout. Deze bleek goed te zijn geblust, hierop ingerukt naar de kazerne

 04:30 Uur teug op de post.

 

 

 

Lokaties

Spotters

 
 
 
 
   
Met dank aan Jeroen Stuve voor de foto's en video