-->

 

 

 

Home

uitrukken fotoalbum Knipsels

Mededelingen

Mededelingen
feiten en gegevens kinderpagina oefenschema links

korpsleden

korpsleden
 
 

Home

Uitrukken

 
 

 

       
datum tijd P2000melding

13-02-13

11:51:13

PRIO 1 3847 6151 CYPRESSENSTRAAT 43 DORST BRAND (INC: 04) (schoorsteen)

Verslag:

Met prio 1 uitgerukt naar de Cypressenstraat 43 voor een schoorsteenbrand samen met de hoogwerker van Breda.

Ter plaatsen aangekomen was er al een behoorlijke rookontwikkeling boven uit het dak.De TAS verder door gereden zodat de hoogwerker er makkelijk langs kon om zich  voor het pand te kunnen opstellen.

Met twee man met een hoge drukslang het pand in gegaan om naar zolder te gaan, en de hoogwerker met een hoge drukslang van buitenaf de aanval gedaan.Eenmaal boven zagen we de vlammen al uit het plafond komen. Daar hebben we de wand waar de schoorsteen doorheen liep weg gesloopt zodat we beter zich hadden waar het vuur allemaal zat.Er zat in het hal ook nog een vlizotrap naar een kleine ruimte boven het plafond. Hier was veel rookontwikkeling.

De hoogwerker heeft men langs buiten de vlammen weggehaald en dakpannen weggehaald om zo verder de houten constructie af te kunnen blussen.

Nadat de vlammen geblust waren zijn we gestart met het vegen van het rookkanaal. Er was van boven duidelijk zichtbaar dat de vervuiling boven aan zat. Na het kanaal 2x geveegd te hebben was deze weer vrij.

Bij de buren ook nog een controle uitgevoerd maar daar was alles veilig.Daarna nog een nacontrole met de warmtebeeld camera gedaan en de temperatuur zakte toen vrij snel. 

Al met al een goede snelle inzet. 

13.30 uur terug op de post.

 

 

Lokaties

Spotters

 
 
 
     
Met dank aan Jeroen Stuve voor de foto's