-->

 

 

Home

uitrukken fotoalbum Knipsels

Mededelingen

feiten en gegevens

kinderpagina

oefenschema

links

korpsleden

 
 

Home

Uitrukken

 
 

 

       
datum tijd P2000melding

08-10-13

15:52:47

 

PRIO 2 3741 SURAEWEG DORST Buitenbrand (INC: 09)

Dinsdag 8 oktober zijn we om 15.52 uur uitgerukt naar de Suraeweg in Dorst voor een buitenbrand. Na contact met de GMK bleek het om het verlengde van de Boslaan te gaan, meerdere NS machinisten hadden een brand naast het spoor waar genomen.

Op het pad aangekomen zagen we oude leidingen liggen welke uit de grond gehaald zijn, zoals ook op de Parallelweg uitgevoerd wordt. Enkele van deze buizen waren in brand gestoken. Het blussen was snel gepiept dus terug naar de post, ook wij willen graag op tijd eten! Helaas……………………………………… 

Bij het inrijden van het pad was ons meteen opgevallen dat er gegraven was in het pad, het wegoppervlak was beduidend slechter dan enkele weken geleden met de bermbranden langs het spoor. Het is dan zaak om alleen waar de ondergrond ‘harder’ is te stoppen. Na de klus konden we nog maar ternauwernood weg komen, na enkele keren naar achter en naar voren rijden hadden we vaart om weg te komen. Ook nu was het zaak om te blijven rijden. Stoppen om de ‘gids’  met het wegrijden in te laten stappen was dus geen optie, die ouwe mocht gewoon op een drafje lopend achter het voertuig aan hobbelen! 

Het blijven rijden ging goed tot een stuk waar het zandpad helemaal open was geweest. We waren dit op een haartje na gepasseerd, maar daar waar de weg iets omhoog liep en waar dan toevallig ook nog een kleine verdieping (zonk) lag bleven we steken. Zelfs het mee duwen van de mee lopende ‘gids’ mocht niet baten helaas.

Na enkele pogingen om los te komen hebben we het nieuwe ‘haakarm voertuig’ uit Oosterhout laten komen om ons los te komen trekken.

Dit voertuig is een 6 x 4 voertuig, 6 wielen waarvan er 4 aangedreven zijn. Het was slechts een klein kunstje om vervolgens los te komen. Met dank aan onze collega’s Robert en Cees die met veel enthousiasme ons hebben geholpen.

Wat normaal in een klein uurtje gepiept zou kunnen zijn werd nu plots een lange uitruk. We waren om 18.45 terug op de post.

 

 

Lokaties

Spotters

 
 
 
ç Met dank aan Vincent Bosmans voor de foto's è