18-04-2007 liftopsluiting arendshof     

18-04-2007 bos/heidebrand katjeskelder 

Home

uitrukken fotoalbum Knipsels Mededelingen
feiten en gegevens kinderpagina oefenschema links korpsleden
19-10        
datum tijd P2000melding

[pieper]

verslag
18-04-07 19:00:50 PRIO 2 3847 ARENDSHOF WKC (OOS105) ARENDSHOF 201 OOSTERHOUT NB LIFTOPSLUITING (INC: 04)

Omdat Brandweer Oosterhout met 3 voertuigen was uitgerukt naar een brand aan de Burgemeester Materlaan in Oosterhout, werd ploeg Dorst opgepiept voor een liftopsluiting in arendshof te Oosterhout. Ter plaatse bleek dat de persoon al uit de lift bevreid was, de reset knop was ingedrukt waardoor de lift weer in gang kwam. toen de ploeg net van de kazerne weg was kwam de 2e melding:

 

datum tijd P2000melding

[pieper]

verslag
18-04-07 20:10:07 PRIO 1 3847 KATJESKELDER DE (OOS111) KATJESKELDER 1 OOSTERHOUT NB BOS/HEIDEBRAND (INC: 04)

[klik]

Net Nadat de ploegleden weer huiswaarts keerden ging deze avond voor de tweede keer de nieuwe pager af. Met prio 1 moest gereden worden naar een bos/heidebrand in de bossen nabij de katjes kelder. Het was duidelijk dat er een pyromaan aan het werk was. Brandweer Oosterhout was net aan het inrukken op de burgemeester Materlaan, toen het voertuig van Dorst lange reed om naar de katjes kelder te gaan. Terplaatse bleen een stuk bos van ongever 900m2 te branden. Omdat oosterhout in de buurt was werden deze in eerste instantie gevraagd te assisteren. dit bleek hier echter niet nodig, omdat snel het sein brand meester gegeven kon worden. Omdat men sterk het vermoeden had dat de pyromaan nog actief zou zijn is de politie helikopter gevraagd om assistentie te verlenen. deze had iets verderop al snel een brandhaard ontdekt, waardoor brandweer Oosterhoud deze is gaan bestrijden. De watertank bleef bij de 3847 achter om bij te vullen. na ongeveer een uur kon er ingepakt worden

voor foto's [klik] hier

BN de Stem 20 april 2007:

Bosbrandjes mogelijk aangestoken

Vrijdag 20 april 2007 - OOSTERHOUT - In Oosterhout woedden woensdagmiddag en -avond diverse branden. De politie vermoedt brandstichting.

In een bosperceel aan de Burgemeester Materlaan (Landgoed Oosterheide) brak woensdag rond 15.30 uur brand uit. Oplettende getuigen zagen dit en konden het vuur uittrappen. Enige tijd later, rond 17.20 uur zagen ze opnieuw rook en bleek er opnieuw brand te woedden in het bos. De getuigen meldden dit bij de politie, waarna de brandweer het vuur bluste. De getuigen gaven bij de politie aan meerdere keren een man op een fiets gezien te hebben, die zich verdacht gedroeg. Woensdagavond kwamen opnieuw meldingen binnen. Dit keer bedroeg het een bosperceel rondom de Katjeskelder. Ook hier woedde op twee plekken brand en moest de brandweer eraan te pas komen om het vuur te blussen. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

 

vorige volgende