03-05-2007 diverse bermbranden spoor          

Home

uitrukken fotoalbum Knipsels Mededelingen
feiten en gegevens kinderpagina oefenschema links korpsleden
19-10        
datum tijd P2000melding

[pieper]

verslag
03-05-07 12:25:52 PRIO 2 3847 SPOORSTRAAT DORST BUITENBRAND (INC: 02)

Om 12:25 kwam de melding dat er bermbrand was aan de spoorstraat. er was weer snel een complete ploeg, waardoor snel uitgerukt kon worden. Verschillende spuitgasten hadden bij opkomst de brandhaarden al gezien, andere korpsen waren al eerder gealameerd, omdat over het gehele spoortraject tussen Berkel-Enschot en Etten-Leur bermbranden gemeld waren.

omdat er aan de oostkant van het spoor een kleine brand was is deze snel geblust, waardoor we naar de westkant van de overweg zijn gegaan ( de Vliert), hier was het oppervlak groter. ook deze brand was snel onder controle. Een brandkraan was vlak in de buurt dus de tank was weer snel gevuld. Op een 500 meter afstand was Teteringen nog met Breda aan het blussen, assistentie was daar niet meer nodig, waarna de 3847 door het GMK gevraagd werd om langs het spoor af te rijden tot Rijen om te controleren of er nog meer brandhaarden waren.

Dit was niet het geval, waardoor we weer in konden rukken  13:30 uur terug op de kazerne.

 

Omroep Brabant

TILBURG - Het treinverkeer tussen Tilburg en Roosendaal ligt sinds het begin van donderdagmiddag helemaal stil. Op veel plaatsen langs het spoor woeden bermbranden.

Volgens een woordvoerder van Prorail zijn de branden mogelijk veroorzaakt door vonken van een goederentrein met een vastgelopen rem.
 
Hoe lang de stremming gaat duren is niet bekend. Treinreizigers kunnen omreizen via Dordrecht en Utrecht.

donderdag 3 mei 2007

klik [hier]voor BN de Stem(1) klik [hier]voor BN de Stem(2)
klik [hier] voor de foto's
vorige volgende