Grote brand Brouwmeesterstraat, Breda  

Home

uitrukken fotoalbum Knipsels Mededelingen
feiten en gegevens kinderpagina oefenschema links korpsleden
19-10        
datum tijd P2000melding

[pieper]

verslag
02-03-09 06:59:16 PRIO 1 3847 6864 6895 BROUWMEESTERSTRAAT 33 g BREDA BINBR INDUSTRIE (INC: 04) (Classificatie: zeer grote brand)
 

Zeer grote brand Breda.

Hierbij wordt post Dorst (3847) ter assistentie geroepen. Na inmelden contact OVD gezocht voor opstelplaats. 

Ter plaatse werden we ingezet als 4e tas en hebben de waterlevering voor de 3e TAS in orde gemaakt die met 2 straatwaterkanonnen aan het blussen was.

Om +/- 08.15 uur sein brandmeester. Daarna afgeschaald. De 1e,2e, en 3e TAS zijn terplaatse gebleven. 

Wij waren om 09.30 uur terug op de post.

 

Met dank aan Jeroen Stuve
 
Brand bedrijfsverzamelgebouw ontstaan door hennepkwekerij

BREDA: In een bedrijfsverzamelpand aan de Brouwmeesterstraat is maandagmorgen brand uitgebroken. In het pand bevonden zich onder andere enkele auto's en een kantoorruimte. Uit onderzoek is gebleken dat de brandhaard is ontstaan in een hennepkwekerij in het pand. Rondom het gebouw is asbest aangetroffen. De asbest wordt door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd. Er raakte niemand gewond bij de brand.

De brand werd rond 06.30 uur gemeld bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg. De brand werd vanwege de hevige rookontwikkeling opgeschaald tot 'grote brand'. De brandweer bestreed het vuur met vier tankautospuiten en een hoogwerker. De politie zette enkele wegen in de directe omgeving af. Bewoners in de nabij gelegen woningen kregen het advies om ramen en deuren te sluiten. Een bewoner van een woning is uit voorzorg geŽvacueerd.
De brandweer gaf kort na 08.00 uur het sein brand meester. Bij enkele woningen ontstond een stroomstoring als gevolg van de brand. Essent zorgde voor herstelwerkzaamheden. De brandweer heeft diverse metingen verricht, maar geen gevaarlijke concentraties van stoffen gemeten. Niemand raakte gewond.Brom: Politie MWB
vorige volgende