-->

 

 

Home

uitrukken fotoalbum Knipsels

Mededelingen

feiten en gegevens

kinderpagina

oefenschema

links

korpsleden

 
 

Home

Uitrukken

 
 

 

       
datum tijd P2000melding

16-08-13

13:19:05

PRIO 1 3847 BREDA - TILBURG 4,0 BREDA Bermbrand (INC: 07)

16-08-13

13:22:53

PRIO 2 6132 BREDA - TILBURG 6,0 BREDA Bermbrand (INC: 07)

16-08-13

13:33:15

PRIO 1 6198 6133 BREDA - TILBURG 4,0 BREDA Bermbrand (INC: 07) (middelbrand)

16-08-13

13:38:08

PRIO 2 6337 DE VLIERT DORST Bermbrand (INC: 07)

Om 13.18 werden we gealarmeerd voor een bermbrand langs het spoor ter hoogte van baanvaknummer 4.0. Dit ligt achter de Takkebijsters ongeveer ter hoogte van de palingrokerij.

Aanrijdend werd ons duidelijk dat ook de eerste tas van Breda aanrijdend was in verband met meerdere meldingen.

Toen we op het industrieterrein ‘De Baarschot’ reden zagen we ook een bermbrand in de buurt van de overweg achter in de Baarschotsestraat. Omdat de rookpluimen groter waren in het eerder genoemde baanvak is er besloten eerst daar te gaan kijken om zodoende als 1e voertuig zicht te hebben op de situatie en een nader bericht te kunnen geven.

Ter plaatse aangekomen was duidelijk dat over een lengte van ruim 300 meter meerder brandhaarden waren. Hierop middelbrand gemaakt en de tas van Breda door de Urkstraat aan laten rijden. Ook hebben we om nog een extra voertuig gevraagd met in het achterhoofd de brand in de buurt van de overweg en het feit dat het treinverkeer nog niet stil lag. Wel is er meteen actie ondernomen om het treinverkeer stil te laten leggen omdat de brandhaarden zich aan de andere kant van de rails bevonden. Het trein verkeer reed al met een lastgeving, een aangepaste snelheid dus. De 2e tas van Breda is hierop gaan rijden en heeft de SB ook meegebracht voor eventueel waterwinning.

Wij zijn voor begonnen met vuurzwepen om de vlammen van de brandhaarden te verwijderen, als het treinverkeer dan stil ligt kun je veilig en verantwoord nablussen met water.

Ondertussen kwamen er meerdere meldingen over het deel ter hoogte van de overweg binnen en dat er een pony in de rook stond waarop ook Teteringen is gealarmeerd.

Nadat het treinverkeer stil lag konden we snel en veilig alle brandhaarden blussen.

De 3e tas heeft samen met de SB en Teteringen  het deel bij Dorst voor hun rekening genomen, de 1e tas van Breda heeft aan de Posthoorn de brandhaarden bestreden (overkant Hoge Schouw) en wij hebben het deel achter de Takkebijsters bestreden.

Uiteindelijk waren we rondom 14.30 klaar met de klus en konden het spoor weer vrij geven.

2 jaren geleden hebben we op de zelfde plaats een zelfde scenario gehad, voor degene die daar bij waren een meer dan memorabele uitruk. Dat was vandaag toch wel een aparte ervaring.

 

 

 

 

Lokaties

Spotters

 
 
 
ç   è