Schoorsteenbrand Lange Vore, Bavel

Home

uitrukken fotoalbum Knipsels Mededelingen
feiten en gegevens kinderpagina oefenschema links korpsleden
19-10        
datum tijd P2000melding

[pieper]

verslag
06-12-09 22:13:37 PRIO 1 3847  6151 Lange Vore 43 BAVEL SCHOORSTEENBRAND (INC: 07) Met prio 1 uitgerukt naar Lange Vore 43 te Bavel.

Toen de buren van de woning thuis kwamen en de kinderen op de bovenverdieping kwamen werd een rook op de bovenverdieping waargenomen. Hierop is 112 gebeld voor een schoorsteenbrand. In de woning was een hitte waar te nemen in de schoorsteen mantel. Toen de kachelpijp van de kachel verwijderd was, kon de brandweer op de hoogwerker direct het licht van de zaklamp waarnemen. hierdoor kon de conclusie getrokken worden dat de schoorsteenpijp open was.

Hierop is besloten een gat te maken in de schoorsteen mantel. door het gat konden direct vuurverschijnselen worden waargenomen.

Hierop is de gehele schoorsteenmantel verwijderd. Het beek dat de isolatie rondom de kachelpijp in de schoorsteen mantel zo warm was geworden dat het vlam gevat had.

Toen de gehele schoorsteenmantel was verwijderd en tussen het plafond was geblust met CO2, kon het sein brand meester gegeven worden.

Nadat de troep verwijderd was is er nog een nacontrole gedaan. (o.a. met de warmtebeeldcamera).

Nadat een stookverbod was afgegeven kon de TS inpakken en terug naar de kazerne

23:25 terug op de post.

 

vorige Met dank aan Jeroen Stuve voor de foto's volgende