uitrukken fotoalbum oefenschema

Solliciteren

 

20:57:29 17-08-22

Foto: Jeroen Stuve

P 2 BZB-02 DIER IN PROBLEMEN (VEETAKEL) STADSBOSWEG DORST 203092 205332 207171

Uitgerukt naar de stadbosweg voor een paard in nood. Daar aangekomen bleek dat het paard al een hele tijd op een been lag en daardoor een tijdelijke voorbeen verlamming had. Het alleen ophoog helpen was dus niet voldoende.

Ondertussen waren ook de collega’s van Waspik met de veetakel aanrijdend. Samen met hun, de dierenarts en de staleigenaar een plan opgesteld. We hebben een plaatselijke ondernemer opgebeld of hij in de gelegenheid was met zijn verrijker richting het bos te komen. Dat was deze man, onze dank is zeer groot !!


Ondertussen hadden de collega’s van waspik de zogeheten paardenbroek onder het paard doorgegraven, waardoor we ze met de verrijker gemakkelijker op konden tillen. Eenmaal omhoog nog geprobeerd om het beest te laten staan, daar was ze het niet bepaald mee eens.

Dus met vereende krachten, paard in de broek aan de verrijker en aardig wat km’s het dier terug naar de stal gelopen.

De volgende ochtend contact gehad met de stalhouder, die wist te vertellen dat het paard ‘s morgens om vijf uur zelfstandig is opgestaan, alleen nog wat wiebelig en suf.

Al met al een geslaagde inzet.

Zonde alleen dat er iemand zonodig het tafereel moest filmen, daar iets van werd gezegd in de emotie en diegene gelijk de confrontatie wilde opzoeken.
Ook wij zijn maar mensen, probeer daar een beetje begrip voor te hebben.

Brandweer links

 
 
     
     
Vorige   Volgende