uitrukken fotoalbum oefenschema

Solliciteren

 

15:24:31 23-12-22

Foto: Jeroen Stuve

P 2 BZB-04 WATEROVERLAST BAVELSTRAAT DORST 205332

Met Prio 2 uitgerukt naar Bavelstraat voor een waterlekkage.

De Melder gaf aan dat onder het wegdek een waterleiding was gesprongen en er spoelde grond weg onder het wegdek, terwijl het druk was op de vrijdagavond.

De melder had al melding gedaan bij de waterleiding maatschappij en de gemeente maar dat kon nog wel even duren en de melder gaf aan dat er door de uitstroming een gevaarlijks situatie onstond, ivm de kans op verzakking van het wegdek.

Ter plaatse bleek inderdaad een groot stuk grond onder het wegdek was verdwenen, er was een zgn sinkhole ontstaan met een diameter van een paar meter.

Omdat er geen politie beschikbaar was zijn er handhaver van de gemeente ter plaatse gekomen. op aangeven van de bevelvoerder hebben zij het verkeer omgeleid via Akkerstraat.

Omdat de monteurs van Brabant water uit zeeland moesten komen duurde het bijna een uur voordat zij ter plaatse waren. Eenmaal aangekomen was al snel een afsluiter van een transportleiding dicht gezet waardoor de uitstroming minder werd. Het gat had inmiddels een diameter van 3 meter doorsnede. Nadat ook de 2e afsluiter gedicht was, stopte de uitstroming. Inmiddels waren ook verkeersregelaars gearriveerd.  De monteur van Brabant water had inmiddels een graafmachine en een paar kuub zand besteld en gaf aan dat de reparatie wel tot middernacht zou duren.

Omdat het directe gevaar was geweken heeft de bevelvoerder het incident over gedragen aan Brabant water, hierop zijn we ingerukt.

17:15 terug op de post.


 

Brandweer links

 
 
 
Vorige   Volgende