uitrukken fotoalbum oefenschema

Solliciteren

 

15:03:25 28-05-23

Foto : Jeroen Stuve

P 1 BZB-01 PERSOON TE WATER ENDEBLEKEN DORST 203111 207093 205351 205332 209432

TS Dost
TS Tilburg ( oppervalkte redding)
Hoogwerker Oosterhout
Waterongevellen wagen Breda
OVD Breda Zundert

Met Prio 1 uitgerukt naar Endebleken in Dorst.
Nadat we de ketting van de poort hadden doorgeknipt met de boutenschaar zijn we naar de vijver gereden waar voorheen natuurbad Surea was.


Ter plaatse bleek dat het slachtoffer helemaal aan de andere kant in een andere plas te water was gegaan. Een plek waarbij je met de voertuigen niet bij kan komen.
De bevelvoerder heeft aan de andere rijdende eenheden aangegeven waar de exacte locatie was. Deze hebben opgesteld aan de Endebleken en zijn te voet ter plaatse gegaan. De oppervlakte redders zijn als eerste in het water gegaan op de plek waar de getuigen aangaven dat het slachtoffer kopje onder gegaan was. Het bleek dat de bodem daar steil naar beneden ging en dus de oppervlakte redders niet verder konden zoeken. Toen waren inmiddels de duikers ter plaatse en die hebben de zoektocht verder gezet.


Inmiddels was ook de traumaheli ter plaatse en toen die goed en wel aan de grond stonden was het slachtoffer gevonden en met vereende krachten uit het water gehaald. Hierop is direct de reanimatie gestart. De dokter van het MMT had hierin de leiding en heeft samen met het aanwezige ambulance personeel de medische handelingen verricht en de AED bediend terwijl de brandweerleden om en om de hartmassage hebben gegeven.


Na een klein uur heeft de dokter aangegeven dat verdere reanimatie en medicatie geen resultaat hadden en is vastgesteld dat het slachtoffer helaas was overleden.
 

 

Brandweer links

 
 
Vorige   Volgende