Grote brand Gilzeweg  Bavel           

Home

uitrukken fotoalbum Knipsels Mededelingen
feiten en gegevens kinderpagina oefenschema links korpsleden
19-10        
datum tijd P2000melding verslag
19-11-07 19:48:14 PRIO 1 3847 Gilzeweg BAVEL BUITENBR OVERIG (INC: 05) Jeroen van den Boogaert heeft zijn eerste grote brand gemist. Terwijl hij met  enkele Collega's een bezoek bracht aan de ROODSHOW in Made, kreeg de ploeg een melding van buitenbrand aan de Gilze weg te Bavel. Binnen enkele minuten werd door het GMK het sein Middelbrand gegeven. Terplaatse bleek het om een brand te gaan in een loods, waardoor door de bevelvoerder het sein grote brand werd gegeven klik hier voor het uitrukrapport.

verslag van de bevelvoerder :

21-11-2007 19:48 uur

Prio 1 Buitenbrand Gilzeweg Bavel

Eenmaal overgeschakeld naar inc. 05. gaf GMK nadere informatie.

Het zou om een oude schuur gaan die vol stond met caravans. Mogelijk met asbest dak.

Het sein middelbrand was gegeven door de GMK, waarop Post Ulvenhout was bij gealarmeerd. Ook OVD Breda was aanrijdende.

Bijna ter plaatse was al duidelijk dat het om een uitslaande brand ging doordat vanaf afstand al te zien was dat vlammen lustig boven het betreffende pand uitsloegen.

Ter plaatse aangekomen was het direct duidelijk dat met 2 eenheden deze brand niet onder controle zou kunnen worden gebracht.

Daarop in overleg met de OVD opgeschaald naar grote brand.

Aangezien bluswater niet snel voldoende voorradig was, de SB van Breda laten komen, in eerste instantie voor aanvullende bluswatervoorziening.

Doordat de brand uitslaand was Ook de hoogwerker van Brandweer Breda bij laten alarmeren, dit om een torenstraal in te kunnen zetten.

Toen de OVD ter plaatse kwam, direct motorkapoverleg gehouden, en is een plan de campagne gemaakt om de brand aan te pakken. Aangezien de brand snel uitbreide was het eerste plan om de brand bij de kopgevel op te vangen en tegen te houden.

De SB van Breda werd op de middenpad gestald om een eventuele doorslag mede op te vangen.

Ploeg Dorst werd aan de rechtse zijde van de schuur ingezet, Post Ulvenhout is aan de linkse zijde van de schuur ingezet.

Op hetzelfde moment heeft Post Gilze heeft gezorgd voor de waterwinning en reserve personeel om als een treintje met overige ademlucht personeel te kunnen wisselen.

Dorst heeft op een gegeven moment de voorste deur opengemaakt om met lage druk, vanuit buiten met een blussing te kunnen aanvangen.

Ulvenhout is langs de andere zijde ook met lage druk met blussen begonnen.

Dit alles in combinatie met de torenstraal van de hoogwerker heeft ertoe geleid dat de brand minder heftig werd en langzaam maar zeker onder controle kwam.

Na divers motorkapoverleg met OVD Breda is besloten om de hoogwerker alle water te geven en blussing van boven te gaan verzorgen. Uiteindelijk was er controle over het vuur en werd besloten, om de brand, compartiment per compartiment te gaan afblussen.

Op dit moment werd het sein brandmeester gegeven.

De 110, 120 en 130 hebben een afsluitende verkenning gedaan en werd begonnen met afschalen.

Aangezien het inmiddels zeker om een astbest brand ging, werden alle voertuigen en personeel, op last van de ROGS ontsmet.

Na een tijd te hebben nageblust kon ook Dorst gaan inpakken en worden ontsmet.

Terug op de post 02:00 uur.

omroep brabant Bn destem1                   Bn destem2 Mainstay
met dank aan Brandweerspotters
vorige volgende