uitrukken fotoalbum oefenschema

Solliciteren

 

11:49:51 10-12-19

foto's: Tom vd Put en Perry Roovers

P 2 DIER IN PROBLEMEN (INCI-08) BLOOKWEG BAVEL 205332

Net terug van de vorige uitruk, nog voor de tekenlijst ingevuld was, ging de pieper weer. ditmaal voor een schaap wat in de sloot terecht was gekomen.

Ter plaatse stond de melder ons op te wachten, een hondenbezitter die zijn honden aan het uitlaten was had de schaap zien liggen in de sloot en had al getracht mbt een spanband het dier uit de sloot te halen. De wol had zich volgezogen met water en hierdoor was het dier te zwaar geworden om alleen uit het water te halen. Hiermee heeft hij waarschijnlijk wel het leven van de schaap gered.

Met vereende krachten hebben we het schaap uit het water gehaald. Het schaap was echter overvemoeid en omdat de wol vol water zat en er een koude wind waaie, was de kans op onderkoeling erg groot. Daarom hebben we het schaap  op de ladder gelegd om deze naar de ontsluitingsweg te brengen. omdat in eerste instantie niet duidelijk was wie de eigenaar was heeft het GMK getracht met het oormerk de eigenaar te achterhalen, dit was uiteindelijk ook gelukt.

De melder was zo vriendelijk om zijn bus beachikbaar te stellen en zo hebben we het dier naar de woning van de eigenaar gebracht. Hier was echter niemand thuis, maar er was een deur van de stal open, waardoor we het dier binnen in het stro hebben kunnen achterlaten.

Hierna terug gereden en 13:20 terug op de post

   
Brandweer links

 
 
 
Vorige   Volgende