uitrukken fotoalbum oefenschema

Solliciteren

 

18:21:09 07-08-21

Foto: Tom vd Put

P 1 BZB-02 BR BRAND GEBOUW SINT MARCOENSTRAAT DORST 205332

18:22:10 P 1 BZB-02 BR BRAND GEBOUW SINT MARCOENSTRAAT DORST 203151(autoladder)  

18:52:40 P 1 BZB-02 (KLEINE BR) BR WONING SINT MARCOENSTRAAT DORST(coldcutter)

Prio 1 uitgerukt naar de marcoenstraat voor een woningbrand. Aanrijdend bleek dat de bliksem was ingeslagen. Onbekend was of er daadwerkelijk brand was en of de mensen buiten waren.

Aangekomen zagen we inderdaad rook van het dak komen en wisten we vrij snel dat de mensen buiten waren. Daarop gelijk begonnen met het slopen van het plafond omdat er geen toegang was tot de nok van de woning. Daarna hadden we gelijk zicht dat de brand nog niet binnen zat.

Na aankomst van de hoogwerker is een collega van Breda samen met iemand van ons omhoog gegaan om pannen van het dak te verwijderen. Daar de eerste blussing gedaan met de hogedruk straal van de hoogwerker. Toen de vlammen eraf waren bleek er hitte te zitten in de spouw. Daarom onze eigen hogedrukstraal ingezet.

Maar die bleek niet voldoende. Daarop de coltcutter ( een speciale lans waar we een hele hoge druk uit kunnen halen, maar ook door een steen kunnen spuiten) uit Breda gealarmeerd, die inzet bleek efficiŽnt, de hitte zakte.

Na brandmeester is brandonderzoek nog ter plaatsen gekomen om het verloop en de inzet van de coldcutter te analyseren. Daarna teruggekeerd naar de post.

Brandweer links

 
 
 
Vorige Volgende